19 Ekim 2023 Perşembe

Takvim-Taslak

1- Ocak Raso; Raso: Yılın ilk süpriziydi bize ayağı aksak güzel çocuk... Ön sol bacağını kurtaramayınca korumaya aldık. Ancak uzun zaman sonra insana ve diğer kedilere alıştı. Komşuların camdan uzattığı ikramlar ise hep kabulü oldu. Top cambazı, utangaç Rasomuz ona biraz daha zaman tanıyacak, sevgisini ve sabrını verecek ömürlük yuvasını arıyor. Ekibimizin enerjisi bitmeyen maestrosu Begüm Acar'a sadece yakalama operasyonları, yuvalandırma çabaları için değil Raso'yu ölümsüzleştirdiği için de borçluyuz.




2- Şubat - Enkaz: Maraş&Hatay depremleri sonrasında, kırık bacağı ve kuyruğuyla enkaz başında ailesi için enkaza gire çıka  nöbetteydi bulunduğunda... Sahipli, sahipsiz depremzede canlar için bölgedeydik. Depremin simge canlarından oldu... Tam bir savaşçı çıktı. Kuyruğu kurtaramadık ama Enkaz kızın hayatını kurtardık. Hekimlerimiz ve semtten komşumuz H. Fatoş Gür o kötü günleri unutturdu ve geleceğe ışıltılı gözlerle bakan bir minnakı bu takvimde hak ettiği yere yerleştirdiler. Müteşekkiriz.


3- Mart - Whity: Depremzede sahibi Mamak’ta sahiplendirmiş. Ayrancı’ya nasıl geldiği belirsizdi, sokakta bulduk. Çipinden takip edip, korumaya aldık. Kısır olmadığını öğrenen üreticilerin yoğun sahiplenme(!) talebinden boğulduk. Cins avcılarına karşı kısırlaştırdık. Bizim, kliniklerin, geçici yuvaların gönlünü çalan Whitymiz artık ömürlük yuvasında ve sanatçımız Gülseren Biçer'in eşsiz tualinde...




4- Nisan - Hamiş; Maraş deprem çalışmalarımızdan döndükten sonra neredeyse tamamı yıkılan Stad Caddesi'nde terk edilmiş bir dükkana sığınmış halde bulundu ve bize haber verildi. Önce Maraş'a 60 km uzaklıktaki bir veterinere, oradan da Ankara'daki veterinerimize kaldırdık. Doğumu bir türlü gelmedi. Maalesef doğuramadı. Bebelerini kurtaramadık ama 4 klinik, 6 geçici yuva sonrasında İzmir'de ömürlük mutluluğu kendisine verebildik. Eylül Köksümer'in harika çalışmasıyla gurbetteki kedimiz artık hep yakınımızda olacak.



5- Mayıs - Maraşlı Körler; Depremin ilk haftasından sonra sahaya gidip vinç kullanarak hayvan kurtaran ilk ekiplerden biriyiz. Ankara ve İzmir'den ortak çalıştığımız ekipler sahadan ihbarları toplayıp bize iletiyor biz de önümüzde vinç ile ihbarlara gidip doğru dairelere kapan kuruyor, akşamında da kapana yakalanan kedileri alıyorduk. Sahanın imkansızlığı içinde birbirine karışmış odalarda ürkek iki kediyi bulmak çok zor oldu. Gündüz siyah olanı kurtardık. Gece beyaz için tekrar gittiğimizde önce bir hayal kırıklığı, sonra kedinin kendisini göstermesiyle büyük bir heyecan yaşadık. 20 Şubat 2023'te canlı yayında kurtardığımız bu iki kör kedi bu yıl en gurur duyduğumuz çalışmalarımızdan biri. Hayvan hakları mücadelesinin sevilen simalarından sanatçımız Banu Güç'e sonsuz teşekkür ederiz.

6- Haziran Çamurlu Bebek: Su basan kazan dairesinde bir kardeşi ve annesi vardı yanında boğulmadan kurtarabildiğimiz... Çamur içinde ve oldukça kötü durumdaydı. Yıkandı, paklandı, bakıldı, yuvalandı.  En sevdiğimiz “öncesi-sonrası” hikayelerimizden biri oldu. Bu hikayeyi kalemiyle ölümsüzleştiren Tuğçe Bahadır komşumuza çok teşekkür ederiz.



7- Temmuz Göynük: Bolu’da trafik kazası sonucu yaralandığı halde günlerce sokakta bırakılmış. Sosyal medyada gündem olduysa da sahip çıkan olmadı. Borç yükümüze rağmen dayanamadık; yavruyu Ankara’ya getirerek tedavi ettirdik. Sağlığına kavuşunca bizim külkedisi tam bir prenses oldu. Şimdi ömürlük yuvasında. Göynüklü güzelimizi karanlık günlerinin ardından ışıltılarla çizen sanatçımız Aslı Alpar'a ne kadar teşekkür etsek azdır.


8- Ağustos Mustafa: Çanakkale’den gelen ihbar üzerine patisinde koca bir ödem ile Ankara’ya geldi. Maalesef korktuğumuz oldu ve hüzünlü prensimizde kanser çıktı. Tedavi sürecinin ardından şu an iyi durumda ancak hep takipte olacak. Ona bu yolculukta kol kanat gerecek olan koca yüreği arıyoruz. Mustafa'yı bulutlarla eş gören sanatçımız Eylül Köksümer'e minnettarız.





9 Eylül - Şair Nedim - Bacaksız; Başka bir kediyi kısırlaştırma maksatlı yakalamaya çalışırken kendisini gayet sağlıklı bir şekilde yalnız gördük. Korumaya alacak yerimiz yoktu. Müdahale etmedik. 2 gün sonra Şair Nedim Sokak'ta oturan bir komşumuz sosyal medya hesabımızdan ulaştı bize. Birkaç gün önce korumaya al(a)madığımız bebeğin bacağı kırılmış ve sırtı elektrik yanığı... Trafodan kurtardık ama bacağını kurtaramadık. Ömürlük yuvasında tripot hayatından mutlu. Sanatçımız Dilan Kara geleceğe umutla bakan gözlerle ölümsüzleştirdi.





10 Ekim - Kara Kuvvetleri - 17 Ağustos gece yarısı Kara Kuvvetleri Köprüsü altında görülmüş kedi. Gören Alisa Hanım gece yakalamaya çalışmış ama trafik koşulları yeterli ekipman ve şans olmadan ...  Polis, itfaiye, belediye ve çeşitli kurumlar trafiğin 80 km hızla aktığı iki şeritli otobanvari ortam için destek istedik. İstediğimiz destek bulunamadı. Otomatik kapanlar kendi imkanlarımızla kuruldu. Defalarca kontrole gidildi, kapanlar içindeki mamalar tazelendi. Birkaç saatte bir kapan kontrolüne gidildi. 11 saatin sonunda "artık burada kedi yok" derken kendisini yola attı ve hızlı akan trafiğin korkusuyla deliğine geri döndü. Gözlerindeki korkuyu hissederek çizen sanatçımız Nalan Avcı Yılmaz'a çok teşekkür ederiz. Çocuğumuz ilk ihbarcısı Alisa Hanım tarafından ömürlük yuvasına kavuşturuldu. Artık korkmuyor.



11- Kasım Konyalı Gırgır: Korumamıza almamızın üzerinden tam bir yıl geçti. Konya barınağında köpeklerin hunhanca katledilmesinden sonra geldi bize. Bağışıklık hücreleri kendisine saldırıyordu. Uzun bir tedaviden sonra taburcu oldu ve yuvalandı. Çeşitli gerekçelerle yuvasından geri döndü. Sonra Fip illeti çıktı. Büyük bir mücadeleyle Fip'i de yendi Konyalı Gırgır'ımız. Koca gövdesi, minik bacakları, birbirinden farklı göz bebekleriyle şimdi ofis arkadaşlarımızın birinin ofisinde mutlu bir çocuk Gırgır. Gırgırı sanatıyla ölümsüzleştiren sanatçımız Kardelen Ural'a çok teşekkür ederiz.


12- Aralık - Franky: İnsan eliyle kimyasal ile yakılmış halde bulundu. Biz onu kurtarmak için çok çabaladık, o da yaşama sıkıca tutundu. Ama olmadı... Çizgi filme merakı, sarı topuna düşkünlüğüyle yüzümüzde tebessümdü de Franky... Hayvan hakkı mücadelemizin simgelerinden ve yüreğimize kazınan canlarımızdan biri oldu. Sanatçımız Anday Aykut o kötü günler yerine en güzel haliyle aklımıza kazınmasını sağladı. Minnettarız.




13- Kör Ailesi; Önce bebelerin ihbarı geldi. Beş kardeşten üçünün toplam beş gözünü aldırmak zorunda kaldık. Yani toplam 10 gözün beşini kurtarabildik. Annelerinin kısırlaştırılmadığını öğrenince anneyi yakalamak için İskitler'e gittik. Düşmüş, ölmek üzere olan fipli baba ile karşılaştık. Babayı yaklaşık 100 gün süren mücadeleden sonra kurtardık. Anneyi akciğer hastalığından dolayı tedavi ettirdik. Babaya ve gözleri sağlam yavruya hala yuva arıyoruz.








14- 0-6 Ay Kreş (Panduf, Orko, Sarı, Kuşkondu, Depremzede, Firinelli): Peşi sıra sokaktan kurtardığımız annesiz bulunmuş yavrular, bir bayram öncesinde şehrin boşalmasıyla Mahir’in odasını doldurdu. Geçen zamanda çaresizlik içinden güzel haberlerle çıktık, çoğunu yuvalandırdık. Kuşkondu (Atlas), körlerin gören kardeşleri ve Firinelli de sahiplenilmeyi bekliyor.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Takvim-Taslak

1- Ocak Raso; Raso: Yılın ilk süpriziydi bize ayağı aksak güzel çocuk... Ön sol bacağını kurtaramayınca korumaya aldık. Ancak uzun zaman son...