27 Temmuz 2021 Salı

Dolaptan Çıktı Beyaz Cola, Yeni Yuvası Çok Güzel Ola.


24 Temmuz akşamı Kuzgun Sokak - Yeşilyurt yavru kedi viyaklaması marketin önünden geçen herkesi birkaç dakikalığına meşgul ediyordu. 



22:30'da market kapalıydı ve dolaplar demir parmaklıklarla kilitliydi. Kedinin hangi dolabın içinde olduğunu anlamamız yaklaşık 2 saati buldu. Dolapların çıkış noktalarına iki tane otomatik kapan kurduk ama içeriden çıkamadığı için kapanlar fayda etmedi. İki farklı cep telefonundan açılan yavru kedi miyavlaması sonunda minik canı görebilmemizi sağladı. 



Gecenin o saatinde bir marketin önünde bu kadar uğraşmak çoğu zaman sorun olduğu için bir arka sokaktaki karakola gidip market önünde uğraşanların bizler olduğumuzu, mahsur kalan bir kediyi kurtarmaya çalıştığımızı nöbetçi memurlara bildirdik. O saatte açık olan esnaf arkadaşların yardımıyla market sahibine ulaştık. 

 

Demir korkulukların açılmasıyla beraber Cola dolabının alt kapağını sökerek kediciğe ulaştık. Çalışmalarımıza sponsor olan bir gönüllümüzün hediye ettiği korunaklı veteriner eldiveniyle kediciği önce kapana, daha sonra pusete atarak geçici yuvasına aldık. 

 

Bu çalışamalar yapılırken etrafı taradık. Gelen giden kedilerin anne olup olmadığına dikkat ettik ama anneyi bulamadık. Eşi ve ufak çocuğuyla gelen market yetkilisi ailenin büyük çocuğunda alerji olduğu için kediyi sahiplenemediler.


Şimdilik geçici yuvasında ve sağlıklı bu dişi. Bir buçuk aylık olduğunu tahmin ettiğimiz bu cana bakan kedi dostu hayvansever arkadaşımız kitten mama ile besliyor ufaklığı. 



Cola kırmızısı geçici yuvasından ömürlük yeni yuvasına geçeceği günü özlemle bekliyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Takvim-Taslak

1- Ocak Raso; Raso: Yılın ilk süpriziydi bize ayağı aksak güzel çocuk... Ön sol bacağını kurtaramayınca korumaya aldık. Ancak uzun zaman son...